pinterest
houzz
image
Allewelt Residence
rule
Firm
People
Press
History
Residential
Educational
Public / Commercial
Info
FTP
< prev project
next project >
rule
All content copyright Turnbull Griffin Haesloop Architects | Site Design
facebook
linkedin
photo1
linktwo
linkthree
arrow left
info
MLTW/Turnbull Associates. 1978

The Allewelt residence is an oasis of layered shade and shadow constructed on a parched, treeless site in the hot Central Valley of California. The center of this 3000 square foot house is opened to the sky, with a slatted section of the roof creating changing shadow patterns below and funneling summer breezes through the house. This outdoor passageway divides the house into two distinct dwellings: to the north, the adults' world with kitchen, dining and living space; to the south, the children's bedrooms and their own private living room.
photo
linkfour