pinterest
houzz
image
The Branson School
Fine Arts Center
rule
Firm
People
Press
History
Residential
Educational
Public / Commercial
Info
FTP
< prev project
next project >
rule
All content copyright Turnbull Griffin Haesloop Architects | Site Design
facebook
linkedin
photo1
linktwo
linkthree
linkfour
linkfive
linksix
linkseven
arrow left
info
The Branson School is an independent high school occupying seventeen acres of hilly terrain in the residential community of Ross, California, just north of San Francisco. The new 3,300 s.f. Fine Arts Center is located on the upper part of campus, adjacent to the existing fine arts building, which was renovated as part of the project.

The new Fine Arts Center nestles in among mature trees and is arranged in concert with the existing building to form a courtyard around a large sculptural oak tree. The courtyard is used for outdoor performances and teaching. The new buildings provide a large music hall, a sculpture studio and a digital media lab. The new Fine Arts Center reclaims a once underutilized area of the campus while providing much needed space for arts instruction and performances, both indoors and out.
photo