pinterest
image
Kentfield Residence
rule
Firm
People
Press
History
Residential
Educational
Public / Commercial
Info
FTP
< prev project
next project >
rule
All content copyright Turnbull Griffin Haesloop Architects | Site Design
facebook
linkedin
photo1
linktwo
linkthree
linkfour
linkfive
linksix
linkseven
linkeight
linknine
arrow left
info
The house is sited to engage the undulating hillside and capture the spectacular views of Mount Tamalpais and the San Francisco Bay. A curved retaining wall follows the contours of the hillside and anchors the house to the steep site. The house is tucked under the living roof, which visually merges the house with the land. Growing out of the hillside, the roof is carved away to form a protected courtyard for the pool.

Three volumes housing the living room, kitchen-dining area, and master bedroom rise up above the living roof with shed roofs angled to capture the sun for photovoltaic and solar hot water panels. The house incorporates passive and active heating and cooling systems, battery storage, and a cistern for water runoff management.
photo

 

linkten
link11
link12
link
fourteen
houzz