pinterest

 

 

houzz
image
Mill Valley Guest House
rule
Firm
People
Press
History
Residential
Educational
Public / Commercial
Info
FTP
< prev project
next project >
rule
All content copyright Turnbull Griffin Haesloop Architects | Site Design
facebook
linkedin
photo1
linktwo
linkthree
linkfour
linkfive
linksix
linkseven
arrow left
info
Sited in an existing small level clearing at the top of a steeply sloping Mill Valley lot surrounded by mature cedar and redwood trees, this 640 square foot guest house is designed to serve multiple generations and functions: a guest room for visiting parents and friends, a media room, and a hangout space for teenage children. The porch and media room are situated on the more open side of the site and the guest room is tucked into the trees. 

The flat roof punctuated by round skylights extends the dappled light of the surrounding tree canopies over the expansive porch and indoor spaces.  Wood siding lets the walls blend in with the trees while the porch ceiling and skylight pattern become a playful façade as seen from the house and backyard below. 

The porch, cool roof, closed cell insulation, LED lighting and a high efficiency boiler keep the energy loads minimal exceeding Title 24 by 33%. 
photo
linkeight