pinterest
houzz
image
Napa Hillside Residence
rule
Firm
People
Press
History
Residential
Educational
Public / Commercial
Info
FTP
< prev project
next project >
rule
All content copyright Turnbull Griffin Haesloop Architects | Site Design
facebook
linkedin
photo1
linktwo
linkthree
linkfour
linkfive
linksix
linkseven
arrow left
info
Located in the hills above Napa Valley, this 2,500 square foot house perches on a steeply sloped site surrounded by oak trees with views to the valley beyond. The tall uphill fa├žade of the house and the adjacent bermed garages form an entry courtyard to the residence. Beyond the mostly solid courtyard wall, the house unfolds and projects out over the slope: the roof plane fans open to follow the crenellations of a window wall that fills the interior spaces with daylight and steps outward to frame dramatic views. The living room opens onto a cantilevered deck, built around a mature oak tree that offers shade and filtered light.
photo
linkeight