pinterest
image
St Helena Residence
rule
Firm
People
Press
History
Residential
Educational
Public / Commercial
Info
FTP
< prev project
next project >
rule
All content copyright Turnbull Griffin Haesloop Architects | Site Design
facebook
linkedin
photo1
linktwo
linkthree
linkfour
linkfive
linksix
linkseven
arrow left
info
Located in the hills above St. Helena on a south-facing slope, this project was built for a retired couple who requested a house with easy mobility and minimal level changes. Recalling the terracing found sometimes in vineyards, we terraced the hill with two stone walls and created a flat site for the house, outdoor spaces and lap pool. The house itself, only 1,500 square feet, is a light wood structure with exposed framing that spans between the upper and lower walls and is anchored by the massing of a central stone fireplace.
photo
houzz
linkeight
linknine
linkten